een leven zonder zorgen

Iedereen is diep vanbinnen op zoek naar een gevoel van verbintenis, geluk, ontspannen en zorgeloosheid. Echter leeft men in een maatschappij die ons daar ver vandaan houdt.

De maatschappij wordt gevormd door de mensen die er in leven, het is een levend iets dat constant verandert, net zoals het leven zelf. Om je heen is alles altijd in beweging, gelukkig maar, want anders was je dood. Gelukkig voor ons bestaat er geen concept als werk en overuren in de natuur, het is er altijd en doet wat het moet doen zonder er op voorhand iets voor terug te willen.

Onze maatschappij functioneert echter niet helemaal hetzelfde, wij leven momenteel onder de illusie dat er iets verworven moet worden om 'gelukkig' te zijn. Maar het gevoel van even nergens aan hoeven te denken zorgt nu juist voor ontspanning, denk maar terug aan mooie vakantieherinneringen. Het is vaak het niet doen en de ontspanning die daar natuurlijk uit voortvloeit dat zorgt voor een staat van gelukkig zijn. Geluk is niets anders dan een staat van zijn, het staat altijd tot je beschikking in het hier en nu, maar je bent constant met je aandacht ergens anders, verloren in een zee van gedachten.

Het inzien dat geluk niet een bestemming is om naartoe te werken, maar al tot je beschikking staat, wachtend op jou, zorgt voor een compleet ander perspectief op het leven. Je gaat het weer zien zoals het is, in plaats van wat jij of een ander ervan vindt. Je keert terug naar de natuur, dit leren inzien doet wonderen!

"het gevoel van even nergens aan hoeven te denken zorgt nu juist voor ontspanning"