leven in het hier en nu, de realiteit

Wij mensen leven allemaal op dezelfde planeet, maar niet iedereen is even gelukkig. Leefomstandigheden kunnen uiteraard per individu verschillen, maar dit is niet allesbepalend voor geluk.

Iedereen heeft zo zijn eigen perceptie op het leven, zijn eigen overtuiging, we kijken er allemaal net even anders tegenaan. Dit is logisch, want we zijn allemaal op een unieke manier tot stand gekomen, gevormd door cultuur en ervaringen. Wat voor de één als goed wordt ervaren, is voor de ander weer slecht. Het leven zelf is dus eigenlijk blanco, totdat iemand dit invult met zijn of haar mening. En bij het vormen van deze mening wordt er een standpunt ingenomen, wat leidt tot afstand.

Het leven draait nu juist om het tegenovergestelde. Het gaat om verbinding en het geheel waarnemen voor wat het is. Daarom is het ontzettend belangrijk om in te gaan zien waar jij als individu een standpunt hebt ingenomen, waar jij je afzondert van de volledige realiteit die jou tot beschikking staat. Het leven is zoveel groter dan wat velen van ons nu zien. Het heeft zo veel meer te bieden dan de denkbeeldige grenzen, opgesteld door de mens. Bewuster worden van jezelf, gaan inzien dat jij los staat van je gedachten en dat jouw perceptie bepalend is voor de kwaliteit van jouw leven is waar het allemaal om draait.

In onze coachingsgesprekken gaan wij aan de slag om te achterhalen wat jouw huidige perceptie op het leven is. Ik coach je anders te kijken, zodat je je oude gewoontes kunt waarnemen, waarna je jezelf gaat herprogrammeren om hiervan afscheid te nemen. Het is ontzettend bevrijdend om volledig in het leven te gaan staan, om echt jezelf te zien, zodat het leven van jouw leven weer het doel wordt.

"Het gaat om verbinding en het geheel waarnemen voor wat het is"