volledig opgebrand, in zak en as

Jezelf volledig hebben opgebrand, als een stoomlocomotief zonder kolen of een open haard zonder hout. Er valt niets meer uit te halen, je bent op.

Als je dusdanig bent vastgelopen dat zelfs je lichaam er mee ophoudt, is het belangrijk hiernaar te luisteren. Het is tijd om volledig tot rust te komen. Je bent overspannen en overwerkt, maar waarom? Dit onderzoek is essentieel om weer verder te kunnen gaan in het leven en die locomotief weer aan de gang te krijgen.

Je lichaam is de perfecte spiegel van jouw gezondheid en op dit moment word je erdoor geforceerd om letterlijk stil te staan bij wat je aan het doen bent. Het wil niet meer vooruit, omdat de toevoer van 'voedende' energie is gestaakt, wat je nu bezighoudt is iets dat jou volledig heeft uitgeput. Het is daarom belangrijk te gaan onderzoeken wat dit precies is en hoe nu verder.

Gelukkig is een burn-out niet het einde, al zal dit vaak wel zo voelen, je kunt immers niet meer werken en actief in het leven staan. Rust nemen is echter niet genoeg als het niet volledig duidelijk is geworden waarom je bent opgebrand. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan en iemand die je hierbij helpt, scheelt enorm.  

"Je lichaam is de perfecte spiegel van jouw gezondheid"