het leven niet meer zien (zitten)

Het leven niet meer zien zitten, er geen zin meer in hebben, weerstand tegen je huidige situatie en het zat zijn dat het niet mee zit.

Iedereen heeft zich wel eens minder gevoeld maar als het dal zo diep is dat het voelt alsof er geen einde aan komt, spreekt men vaak van depressiviteit. Compleet verloren en opgeslokt zijn in een staat van ongeluk. Wat op dat moment kan aanvoelen als een straf is eigenlijk een geschenk in vermomming. Jammer genoeg ben je alleen niet getraind door deze maatschappij om er zo naar te kijken. Want je moet altijd vrolijk zijn.

Hierdoor worden jaren van ‘negatieve’ emoties weggestopt en ga je gewoon door met het leven, niet wetende dat je al die tijd jezelf voorbij loopt. Vroeg of laat is de opslagruimte vol en zal het toch noodzakelijk worden om orde op zaken te stellen. Vergis je niet dat het essentieel is jezelf te omringen met deze duisternis, omdat je momenteel niet in staat bent je eigen licht te zien. Er staat je dus wat te doen, dit transformatieproces aangaan zal je uiteindelijk terugbrengen bij jezelf en een staat van geluk. Nu een stuk bewuster met een diepere waardering voor jezelf en het leven.

Het is een proces dat tijd nodig heeft en niet zomaar in één dag kan worden ondergaan. Tijdens mijn coachingsgesprekken krijg jij de gelegenheid deze duisternis naar buiten toe te brengen, zodat er objectief naar gekeken kan worden. Dit zorgt voor rust en geeft jou vervolgens handvatten om het te transformeren.

"omdat je momenteel niet in staat bent
je eigen licht te zien"