stil staan bij het moment

Bewuster worden van jezelf en van het leven is waar mindfulness om draait. Onze grootste kracht is ons bewustzijn. Toch staat niet iedereen even bewust in het leven en nemen gedachten soms een loopje met je.

Heb jij het gevoel dat je wordt geleefd of creëer je bewust je eigen leven? Waarschijnlijk kunnen velen van ons zich meer vinden in het eerste. Wat ontzettend jammer is, iedereen is uiteindelijk op zoek naar vrijheid en wil graag doen wat hem of haar gelukkig maakt. 

In onze westerse maatschappij voelen veel mensen zich slaaf van de overheid, de fiscus en hun loon. Dit stemt vaak tot onvrede over onze positie in deze maatschappij. De gedachte is vaak dat met meer geld of een hogere positie vrijheid verworven kan worden. Maar dat gaat vaak gepaard met meer verantwoordelijkheid en verplichtingen, die dan weer ten koste gaan van vrijheid.

Als hij er al is, de optie van het niet meer luisteren naar een baas en doen wat je wilt, dan moet je nog wel gelukkig zijn met wat je wel doet. Anders zal het je nooit echte vrijheid opleveren. Het gaat er dan ook om vanuit welke intentie je iets doet in dit leven. Jouw drijfveer zorgt uiteindelijk voor een resultaat, wat dit resultaat dan ook mogen zijn.

Jouw manier van kijken bepaalt je geluk. Echter wordt dit voor velen beïnvloed door dingen van buitenaf. Voorbeelden waarmee je je identificeert, gedrag dat je overneemt. Iemand anders nadoen levert op de lange termijn nooit geluk op. Pas als jij leeft vanuit authenticiteit en jezelf volledig kunt uitdrukken kan geluk tot jou komen.

Het proces van bewustwording, stil staan bij het moment en het wegfilteren van alles dat niet van jou is noemt men mindfulness. Bij dit proces kan ik jou helpen door je helder in te laten zien wat van jou is en wat niet.

"stil staan bij het moment en het wegfilteren van alles dat niet van jou is noemt men mindfulness"