leven in een staat van zorgen

Het haalt je uit het moment en leidt tot spanning. Vaak is stress op de achtergrond al aanwezig voordat je je er bewust van bent. Dit beïnvloedt jouw hele staat van zijn en pas als het ergens misgaat wordt er ingezien waarom. Maar het hoeft niet altijd zo te gaan.

Over het algemeen spreekt men van stress bij aanhoudende geestelijke druk. Ons lijden zit in het niet volledig bewust zijn van onszelf en wat er zich allemaal in ons afspeelt. Gedachten komen en gaan, je hebt er weinig invloed op. Als jij je slecht voelt, horen daar bepaalde gedachten bij. Het is de sfeer, de staat van zijn die automatisch gedachten met zich meebrengt.

Als jij jezelf traint om anders naar situaties te gaan kijken zodat jouw staat van zijn verandert, veranderen jouw gedachten dus mee. En in een gelukkige staat van zijn bestaan er geen stressvolle gedachten. Allereerst moet er wel worden ingezien dat dit proces zich van binnenuit naar buiten ontvouwt en niet andersom.

Tevens is stress ook een onderdeel van groei, om spieren te laten groeien bijvoorbeeld zet je deze onder spanning. Dit leidt ertoe dat zij geprikkeld raken, zelfs beschadigd en door het herstelproces erna zijn ze sterker. Ook jouw stressvolle situatie heeft de potentie om jou sterker te maken, door jou dichter bij jezelf te brengen. Zodra jij inziet waarom jij vol zit met stressvolle gedachten en hoe jij de valse overtuigingen die eruit voortkomen kan transformeren, zullen ze verdwijnen. En na deze transformatie keer jij terug naar een staat van geluk.

"jouw stressvolle situatie heeft de potentie om jou sterker te maken"