jou helpen jezelf weer te zien

Door middel van 1-op-1 coachingsgesprekken laat ik jou nieuwe mogelijkheden inzien. Door anders naar een situatie te leren kijken kan je de realiteit weer waarnemen, bevrijd van (jouw) meningen en standpunten. Zo sta je weer dicht bij jezelf wat zorgt voor vrijheid en geluk.

Je hebt vast wel eens gemerkt hoe makkelijk het is om van buitenaf advies te geven. Terwijl dit vaak zo ontzettend moeilijk is voor jouw eigen leven. Dit komt, omdat jouw rol als waarnemer makkelijker is met meer overzicht, je bent dan als het ware uitgezoomd en ziet het hele plaatje. Zodra er naar jezelf gekeken moet worden, is je zicht heel beperkt, maar gelukkig is hier een hele mooie natuurlijke oplossing voor!

Om te weten hoe jouw gezicht eruit ziet bijvoorbeeld moet je in de spiegel kijken of neem je een selfie. Door middel van deze reflectie krijg je vervolgens een helder beeld over hoe je eruit ziet. Hier was je in eerste instantie niet bewust van. Zo gaat dit ook met jouw gevoel en emoties, niet alleen je uiterlijke staat kan worden gereflecteerd. Mensen om ons heen fungeren constant als spiegel en tonen wat we naar buiten toe zenden. Een mooi mechanisme om bewuster van jezelf te worden, althans als er objectief naar wordt gekeken. Dit is echter waar het vaak misloopt, ons vermogen om deze informatie volledig tot ons te nemen wordt verstoord door meningen en standpunten. Deze leiden tot weerstand of zelfs een impasse.

Hierdoor is het fijn als iemand zonder mening naar jou kan kijken, je laat inzien wat jezelf nog niet zag en je helpt oude overtuigingen die je niet langer dienen los te laten. In mijn coachingsgesprekken help ik jou in te zien waar jij bent vastgelopen, zodat je kunt terugkeren naar de natuurlijke staat van geluk.

"mensen om ons heen fungeren constant als spiegel en tonen wat we naar buiten toe zenden"